Årets Västra Hargare 2022!


Under Tacksägelsedagen i Västra Hargs kyrka avslöjades vem som fick bli årets Västra Hargare 2022. Detta år blev det Stig Martini. Stig har under otaliga många år varit byns snickare som så många gånger ställt upp på stora och små jobb. Kulladal, alla byggnader på Ekliden förutom dansbanan, gjort otaliga arbeten hemma hos många Västra Hargare där har Stig dragit fram med såg, hammare och spik. Corren uppmärksammade detta redan för ett par år sedan som du kan läsa om här. (Artikel i Corren som är öppen) Nu var det äntligen dags efter ett sådant idogt och troget arbete att få säga ett stort tack till Stig med utmärkelsen Årets Västra Hargare. ”En spik i varje hus”, var motiveringen. Stig fick blomma, fint diplom och signera en holk till Holk of fame i Västra Hargs naturreservat.

Under den välbesökta gudstjänsten under Tacksägelsedagen fick vi inte vara lyssna till den härliga gänget i After School som sjöng rejält, vi fick också passa på att tacka av kyrkvärden Barbro Petré för sina många och långa år som kyrkvärd i Västra Hargs kyrka. Vi sjöng psalm 291 ”Sänd av himlens sol en strimma” till henne som tack för trogen tjänst och hon fick en blomma och gåva från församlingen.

Sedan hade vi auktion på tack-trädet som After School så fint hade dekorerat. Det ropades in för 325 kr som oavkortat gick till insamlingen Världens barn. Allt fika gick också till Världens barn och vi fick också tacka Anette Ottosson och Meta Karlsson för att ha ordnat fint fika till gudstjänsten. En härlig Tacksägelsedag i Västra Harg. Tack!