Välj Västra Hargs skola!


Vill du att ditt barn ska få en bra start? Vill du att ditt barn ska gå på en förskola eller en skola där utomhusluften är prima och eleverna är trygga? Då ska du välja Västra Hargs skola. Det är en mindre skola i Mjölby kommun med helt unika förutsättningar. Där man har tid med varandra.

Utomhusmiljön är magisk med träd, buskar och berg där fantasin och lekfullhet får fullt utrymme. Skolan ligger omgärdad av ett av Östergötlands finare naturreservat – Västra Hargs lövskogar. Ett hopp över staketet och man gör en enkel utflykt till naturreservatet.  Skolan har både förskola, förskoleklass till åk 6 och fritids.

Skolan ligger i Västra Hargs by där det finns en öppen gemenskap och ett aktivt civilsamhälle. I bygden finns en mångårig och stark tradition att samarbeta för en levande landsbygd. Att välja Västra Hargs skola för sina barn är helt enkelt ett bra val!

Längre ned på sidan kan du läsa om vad elever som har gått och går tycker om sin tid på skolan.

Frågor och svar

Vilka klasser finns?
Det finns förskola och årskurser från F till 6. Kommunens information om förskolan hittar du här och om skolan här.

Hur gör man för att välja skolan?
Du anmäler ditt intresse för att göra ett skolbyte till Västra Hargs skola hos Mjölby kommun. Du kan läsa mer om hur du gör här på Mjölby kommuns hemsida. Längre ned på den hemsidan står att för Västra Hargs skola har det kommunen kallar för fritt sök. Du hittar information här.

Kostar det något?
Nej, det kostar inget.

Hur fungerar det med skolskjuts?
Garanterad skolskjuts med buss gäller för de barn som är placerade i skolan av kommunen. Gör man ett skolbyte är man däremot inte garanterad skolskjuts av kommunen. Tycker man att det är viktigt att mitt barn får gå i en fin skola kan det vara värt en skjuts. Man kan vara flera föräldrar som skjutsar tillsammans. Man kan alltid fråga Mjölby kommun om det är möjligt att få skolskjuts med de bussar som ändå går dagligen fram och tillbaka till skolan. De är vanligen inte fulla.

Vem kan jag ställa frågor till om skolan?
Du kan alltid maila rektorn för Västra Hargs skola, Anna Reinhed, för dina frågor.

Röster av elever och tidigare elever från Västra Hargs skola

Det som är bra med skolan är att den är liten och mysig skola och alla leker med alla. Det finns mycket att göra i skolan på rasterna som t ex att spela fotboll, leka i bergen, gunga, pulka backe på vintern på skolgården. Det finns inget bättre än en skola på landet då det är små klasser och alla känner alla. Vi är som en stor familj.

Hälsar Lowisa

Jag tycker det är bra med små klasser så läraren hinner hjälpa till och att man känner alla på skolan. Det är en lugn miljö och jag känner mig trygg. Skolan gör att jag blir en trygg person och det har påverkat mig att bli den person jag är idag. Vi är aktiva under våra skoldagar och får röra oss mycket. Det tycker jag om. 

Hälsar Ebba

Jag tycker det är väldigt skönt och lugnt här eftersom vi inte är så många barn. Det är väldigt lugnt och skönt på lektionerna och man får bra arbetsro. Man känner sig väldigt trygg och man känner nästan alla barn.

Hälsar Leia

Jag tänker på Västra Hargs skola än idag trots att jag nu går mitt andra år på gymnasiet. Det jag minns allra mest är den stora och fina skolgården. Hur vi kunde springa runt bland berg och kullar och leka kurragömma ända tills dess att klockan ringde och det var dags för lektion. Där fick jag alltid den hjälp jag behövde och lärarna såg oss alla tack vare de lagom stora klasserna.

Hälsar Matilda

Det jag tyckte var bra med Västra Hargs skola var bland annat alla lärare och hjälpen man fick. Väldigt bra skolmiljö och en väldigt fin skolgård som passar alla. Jag gick senare på Vreta naturbruksgymnasium.

Hälsar Filip

Jag har bara bra saker att säga om tiden på Västra Hargs skola. Det var små klasser, man kände alla på skolan och lärarna var alltid där. Sedan gick jag på Berzeliusskolan på högstadiet och det var stor skillnad. Jag fortsatte sedan på det Naturvetenskapliga programmet med spetsutbildning i matematik.

Hälsar Johannes