Västra Harg i Corren


Sommarreportagen i lokaltidningen Corren har varit välvilliga och gjort flera reportage om Västra Harg. Första handlade om det ev fanns någon rivalitet mellan Västra Harg och Östra Harg. Det finns det förstås inte. Det är ju två byar som inte har någon direkt koppling mellan varandra. Harg är ett gammalt namn, fastighetsbetäckningarna i Västra Harg är Harg vilket antyder att Harg är den gamla benämningen, sjön heter ju Hargsjön. Sedan blev det västra och östra om Linköping.

Du kan läsa om det här.

Sedan gjordes ett reportage om kvalitén i sjön. Har det blivit bättre badvatten? Ja, enklare simtur med cyklop gav en ganska bra sikt. Det ser bra ut från ytan. Vi får hoppas att reduktionsfisket gett resultat.

Du kan läsa Correns reportage här.

För att läsa artiklarna behöver du ha ett abonnemang på tidningen.