Sommaraktiviteter i Västra Harg


Regnigt eller soligt, här hittar du bra aktiviteter som du kan göra i Västra Harg:

  • Promenader i det vackra naturreservatet. Det finns många vackra utflyktsmål och stigar, väl skötta och i ordninggjorda. Det är bara att njuta. Börja i Kulladal parkera din bil, så hittar du kartor och information.
  • Midsommartipspromenad. Gå ett vackert varv i Kulladal så kan du vinna bra priser i lanthandeln. Den börjar också i Kulladal, VHIF arrangerar och tävlingen är öppen till den 21 juni.
  • Midsommargudstjänst utomhus i Västra Hargs kyrka den 20 juni. Välkommen till en utomhusgudstjänst på kyrkbacken kl 15.00. Vi lyssnar till dragspel och sjunger kända psalmer. Medtag kaffekorg och filt om du vill fika.
  • Familjebilrally söndagen den 5 juli. Välkommen till familjebilfally i bygden. Start och mål är dansbanan Ekliden. Start är mellan 14-16 och vi åker 3,1 mil på östgötska vägar. Ta med penna. VHIF arrangerar detta tillsammans Gammalkils IF. Kostnad 100 kr i startavgift.
  • Öppen kyrka. Varje dag kl 9 ringer klockorna som en bön över bygden. Den 200 åriga kyrkan öppen med hjälp av bygdens frivilliga krafter. Välkommen in och njut av stillheten.
  • Hembygdsföreningen har caféet öppet på onsdag em vid den gamla skolan i Boo. Vi sitter på avstånd utomhus.
  • Öppet hus i prästgården torsdagarna den 9 och 16 juli kl 14-17. Uteaktiviteter och pyssel i trädgården. Enkelt fika finns. Ta med filt.
  • Besöka meddeltida borgruinen Svaneholm. I Västra Harg finns en spännade borgruin från medeltiden. De mycket tjocka väggarna finns kvar. Vad hände där på 1200-talet? Det finns en video om borgen här: