Varför ringer kyrkklockan?


Det ringer i Västra Hargs kyrkklockor i sommar. Varför det? Sara Olofsson, präst svarar. – Många passerar kyrkan, både besökare och. de som vill gå till gravarna. Vi vill att kyrkan ska vara öppen i sommar för oss alla. Vi delar på ansvaret för detta mellan olika organisationer i Västra Harg. Samtidigt som man öppnar eller stänger kyrkan så ringer man i klockan, läser en kort bön över Västra Hargs socken.

– Svenska kyrkan har ett uppdrag att hålla kyrkorummet tillgängligt för alla och vi vill bidra till detta denna sommar för Västra Hargs kyrka. Vi kommer ha öppet kl 9-17 varje vardag mellan 17 juni till 9 augusti. För den som vill veta mer om kyrkan finns det en s k QR-koden som man skannar in via sin mobiltelefon så man kan få en lyssna till en beskrivning av kyrkan. Det finns en vanlig kyrkobeskrivning i kyrkan också.