Avspänt författarbesök


Carl Henrik Svenstedt besökte sitt Västra Harg och berättade om sina minnen och minnesbilder från tiden i Västra Harg men också ute i den större världen, i ett sönderbombat efterkrigs-Europa. Som ung grabb fick han möjligheten att se ett större sammanhang än prästgården i Västra Harg när hans mammas morbror ville att han skulle komma till Paris. Allt finns nedtecknat i hans nyutgivna memoarer ”Den lilla historien”. Många slöt upp till kvällen för att höra hans minnen och ev komplettera med något eget.

– Det är mycket arbete bakom varje minne, samtal med människor och hopsamlande av  dokument på landsarkivet mm som gör att jag kan skriva kring varje minne. Vissa saker får man fantisera kring som min egen födelse, sa Carl Henrik Svenstedt.

Ett 40-tal personer kom till församlingshemmet som hade  förberetts fint med kaffe och smörgås. Efteråt firades en Kyndelsmässo-mässa som markera slutet på jultiden. Corren skrev om kvällen den 9 feb. Du hittar en recension av Carl Henriks Svenstedts bok här.