Årets Västra Hargare 2023


Då har årets Västra Hargare utsetts 2023. Detta år blev det Bernt Israelsson, mannen som fixar både här och där, enligt motiveringen. En vanlig dag i Västra Harg gör Bernt grästrimning, fix av fotbollsplan, klipper gräs och buskar där det behövs. Att verka men inte synas var gamle Wallenbergs valspråk som skulle kunna passa för Bernt.

Nu har Bernt fått utmärkelsen Årets Västra Hargare för sina mångåriga insatser i bygden. Stort grattis Bernt, som fick både signera en holk (för stare), fick blomma och ett diplom.

Bernt mottog detta under Tacksägelsedagens gudstjänst i Västra Harg där både kyrkokören och After School medverkade. Det var enkelt fika och auktion vid fikat med fina grönsaker, blommor och hemstöpt ljus. Pengarna gick oavkortat till ACT Svenska kyrkan.