Gott nytt 2023!


2022 var inte bara året då kriser avlöst varandra utan var ett år då uppskattade aktiviteter avlöste varandra i vår bygd. I Västra Harg har det under 2022 hänt mycket mer än vad som händer på ett par år. Trots kriser som Covid, krig i Ukraina och inflation så har bygden fortsatt ordnat en mängd trevliga aktiviteter som gjort att dagarna har blivit lite mer ljusa. Kyrkan, idrottsförening, hembygdsföreningen, skolan och byalaget har alla visat upp sig från sina bästa sidor och lockat en mängd ”Hargare”, och många andra, till sina evenemang.

Många aktiviteter

Valborg firades i år i Byalagets regi mellan sjöarna i Kulladal och efter fackeltåg bjöds det på sång, musik och trevligt umgänge över en fika eller korv.

Äntligen träffar i sommar

Framåt sommaren vaknade återigen både Ekliden och Ekvallen till liv med bl.a. matcher, motormåndagar och midsommarfirande. Hembygdsföreningen höll även de öppet under sommaren med olika temadagar. Kyrkan hölls öppen under sommaren för besökare och vid tacksägelsedagen firades gudstjänst där vi fick tacka för allt och vi utsåg årets Västra Hargare som fick blomma, plakat och signera en fågelholk till Holk of Fame. Detta år blev det Stig Martini med motiveringen: minst en spik i varje hus i Västra Harg.

Spöken i spåren

Det har spökats i skogen under halloween som blev en rejäl succé. Kön till att gå ut i spåret var nästa timslång. I spåret fanns många ”vackra” bybor. Byalaget hade en grillfest och i Härsnäs slogs rekord i Sveriges högsta temperatur (37 grader). Vidare så har det arbetats med om att fa fram nya bostadstomter och att skolan har från hösten fått tillbaka år 6.

Välmående i Västra Harg

Det har fiskats i Hargsjön. Fisk i mängder (15 ton) har fångats upp i Hargsjön och vattnet mår därmed bättre än på länge. Kanske mår vi Hargare också bättre än på länge? Förhoppningsvis har i alla fall bygden bidragit till ett bättre välmående än vad man i ”krisens år” 2022 kunnat räkna med. Tillsammans gör vi vardagen lite bättre och min förhoppning inför 2023 är att den fina andan håller i sig och utvecklas!

Gott nytt 2023!

Ingrid Martini, byalagets ordförande