Nyårskavalkad 2021


2021 blev ett år med pandemi och vaccinering. Vi fick lära oss nya ord som vaccinpass. Trots föränderliga restriktioner gick livet vidare i Västra Harg. Ett av de stora händelserna under året var nog beslutet om att göra skolan till en F-6 skola fr o m hösten 2022.

En annan stor händelse var att Hargsjön har reduktionsfiskats i höst och ett antal ton braxar har fiskats ur sjön. Det var inte bara fiskar som hämtades ur sjön. Brandflyget gjorde i somras ett antal loopar över sjön och hämtade vatten till en skogsbrand i Boxholmstrakten.

Trots pandemin har det varit aktivitet i Västra Harg. Det har skapats många kreativa spår i Kulladal under året. Halloween-spåret slog alla rekord med parkeringskaos vid Kulladal. Hembygdsföreningen hade också en fin julmarknad tidigare i vintras. Under året blev det ett antal artiklar om Västra Harg i Corren, Östgötatidningen och Länstidningen över allt som hänt i bygden.

Mycket har skett och sker i en aktiv by som denna. Du har säkert en massa härliga minnen, skicka gärna in en bild och en rad till: info@vastraharg.com så lägger vi in den vid tillfälle.

Gott nytt år och ett gott 2022 i Västra Harg!