God fiskelycka!


Fredagen den 4 november började reduktionsfisket i Hargsjön. Om du ser båtar och pråmar på sjön så är det Arto Hautala och Aulis Kiiskilä som fiskar upp vitfisk så att sjön blir en friskare sjö. Förutsättningarna kunde inte vara bättre, en spegelblank Hargsjö och vädret visade upp sin bästa sida.

Det tog lite tid innan man kom in med första fångsten. Det var nästan en bibliskt tungt fiskafänge, båten var så tung och gick väldigt lågt. Tur att sjön var stilla.

1,8 ton fisk fick man i första försöket. Det ser bra ut det här sa, projektledaren Dennis Jonason som leder projektet. Det var ett 20-tal nyfikna som samlats på stranden vid Bosgårds fritidsområde och det var upprymt prat om hur mycket fisk det kan finnas i en sjö. Miljö- och hälsoskyddsinspektör Carl Arrhenius var glad för det stora intresset och att projektet verkade få en bra start.

Vill du se hur det går till ute vid sjön så finns det en film på youtube som beskriver hur det går till.

Arto och Aulis har en hemsida där du kan läsa om hur de arbetar. Du hittar den här: vårdfiske.fi