Tack i kyrkan och tack årets Västra Hargare


Söndagen den 10 oktober firades det tacksägelsedag i Västra Hargs kyrka tillsammans med After School-gänget. De berättade om mannen som vände sig om och sa tack bland de 10 sjuka. Vi sjöng och gänget spelade upp berättelsen. Längst ned på sidan hittar du en film när gänget sjunger.

Sedan korades år 2021 års Västra Hargare. Det blev i år flera nämligen skolgruppen i byalaget för deras arbete med att få Västra Hargs skola åter till en F-6 skola. Motiveringen lyder:

För att ha bidragit till ett politiskt beslut man trodde var i stort sätt omöjligt: nämligen att utöka skolan med en årskurs istället för att reducera den med två och därmed stärka bygden som helhet.

Gruppen har sina i styrkor i att var saklig, påläst, energisk, engagerad och vänlig men framför allt bra tillsammans för bygden!

Västra Hargs skolgrupp, som består av Hanna Tolke, Lisa Johansson, Maria Larsson, Fredrik Olofsson och Tobias Josefsson fick ta emot varsin tavla, blomma och gemensamt signera en fin fågelholk i björk som ska sättas upp på naturreservatet i Västra Harg.

Det var en glad och stolt grupp som fick ta emot äran att tillsammans vara årets Västra Hargare 2021. Tisdagen den 12 oktober kommer delar av gruppen presentera sitt arbete för Hela Östergötland ska leva, som då ska kora årets byalag i Östergötland.