Nyårshälsning 2020!


En nyårshälsning från byalagets ordförande Ingrid Martini

Många pratar om ”Västra Hargs andan”, ett fenomen man inte med ord kan beskriva. De som lever, verkar eller bor här förstår nog vad jag menar. Det är nåt riktigt stort, som bara finns där orten är liten. Det handlar om trivsel, trygghet och gemenskap, om att ställa upp för varandra, att engagera sig, att göra saker tillsammans, att vända negativa tider till något framgångsrikt och om att må bra helt enkelt! 

2020 har varit ett år med en pandemi hängande över oss. Vår vackra landsbygd, mitt i det unika naturreservatet, blev snart en plats som många fler än vanligt besökte. Vi ”Hargare” tar såklart emot med öppna armar och skapar nya kreativa och anpassade aktiviteter. Det vi tidigare gjort, gör vi under året ännu mer och ännu bättre. 

Vi fyller ständigt på ved till reservatets grillplatser, ordnar tipspromenader och bygger ut hembygdsgård och festplats. Lanthandeln levererar ut mer varor än någonsin, kyrkan sänder digitalt, idrottsföreningen ordnar temavandringar i elljusspåret och skolans personal Corona-anpassar vardagen. Listan kan göras lång. 

”Västra Hargs andan” blev 2020 än mer påtaglig och värdefull då vi behövde den som mest. Det får vi tacka varandra för!

2021 kommer förhoppningsvis kunna bjuda på en ännu mer levande landsbygd och så sakta återgå till det normala. Men kom då ihåg, att det ”normala” i Västra Harg är något utöver det vanliga.

Här kommer en bildkavalkad från 2020!