Naturvandra i Västra Harg


Virustiderna har förändrat mycket. Många vill också prova att röra sig mera utomhus när vi ska hålla avstånd. Det finns många fina naturreservat i Mjölby kommun och i Östergötlands län. Du kan söka efter naturreservat i Östergötland genom att klicka här.

Ett riktigt fint reservat är i Västra Harg. En bra startpunkt är parkeringen vid Kulladal och ansluta till spåren som finns där. Antingen kan man ta en längre tripp runt sjön Aren eller runt 2,5 km spåret. Eller en helt egen tur på ängarna. Sitta gärna ned och spana på de nya sjöarna som anlagts vid Kulladal. Många fåglar har redan hittat dit.

Det är vackert och väl skött reservat i Västra Harg med en del fåglar och framförallt en fin natur perfekt för vandring bland fagade ängar.

Välj din egen tur, håll avstånd och håll dig frisk i sommar!