Årets Västra Hargare utsedd!


Söndagen den 14 oktober firades en höstfest i Västra Hargs kyrka tillsammans med Helqul barnen. Dessutom presenterades årets Västra Hargare. I år blev det Lena Tegler som blev årets jubilar. Byalaget motiverade priset med:

Att som barn och ung växa upp i en bygd där det finns en meningsfull fritidssysselsättning bäddar för att man med stor sannolikhet, en dag, återvänder till bygden med egen familj för att ge nästa generation en lika meningsfull tid.
Lena , du har bl.a genom din roll som ungdomsledare varit lyhörd för vad den yngsta generationen vill sysselsätta sig med och bidragit till att tillgodose deras intressen . Allt från datorer till fotboll. Men för att kunna genomföra detta krävs även en man med likartat engagemang. Så vad vore Lena i all sin glans om inte Stefan fanns!

Lena fick diplom och signera en fågelholk till Holk-of-fame. Efter gudstjänsten var det höstauktion där behållningen tillföll Härsnäs missionshus och den renovering som just nu sker. Höstauktionen och kollekten gav hela 10801 kronor. Marta-gruppen med engagemang och kakor. Stort tack alla ni som bidrog på ett eller annat sätt!

Det var så många i församlingshemmet att vi fick möblera om. Alla fick äppelpaj och saft eller kaffe. En god dag på många sätt.