En pigg 200 åring! 1


I helgen 9-11 okt firades att Västra Hargs kyrka fyllde 200 år. Det har funnits en kyrka under mycket längre tid än så, men den kyrka vi ser idag är 200 år gammal. Under högtiden avslöjades också vem som blev årets Västra Hargare. Vifolkakyrkokör sjöng vackert och barnen från Helqul gjorde ett drama om vad man kan säga tack för. Kyrkoherde Fredrik Lennman och fd kyrkoherde Gunnar Hallgren var med. Efteråt bjöd församlingen på en mingeltallrik i solskenet som smakade gott. Dagen till ära visades de nya kalkkläden och textilier som används vid nattvarden som skänktes av Marta-gruppen.

Årets Västra Hargare blev Lindhia Petersson som arbetar för Västra Hargs IF och har varit drivande bakom både danskvällarna vid Ekliden och motormåndagarna i sommar. Lindia var glad och rörd över utmärkelsen och passade på att tacka för alla som har hjälp till med detta och även vår Herre som har hjälp till och välsignat arbetet. – Detta passar bra att säga tack en Tacksägelsedag i kyrkan, sa Lindhia.

Solen sken över kyrkan som vi hoppas får många lyckliga 100 år till!


En tanke om “En pigg 200 åring!

Kommentarer är stängda.