Julkrubba och trettondagen i Västra Harg


Julen firades som vanligt på julafton med levande julkrubba i Västra Hargs kyrka. Lokala förmågor hjälpte till att illustrera julens budskap om Jesusbarnet som föddes i ett stall. I årets upplaga omgavs Maria, Josef och Jesusbarnet av änglakören, 3 st visa män, 2 tama ankor, herdar och ett tamt får med rosetter i de små hornen.

Det är en uppskattad start på julfirandet, ca 200 st kom för att fira in julen på detta sätt och sjunga psalmer tillsammans. Bilderna nedan är tagna av Stefan Ilstedt.

Trettondedagen firades i eftermiddagssolen med en gudstjänst i prästgården. Alla stolar gick åt, ett 40-tal kom, barn och vuxna. En enkel gudstjänst med sång av barnen och trumpet av Christina Nordin Olsson. Efteråt var det gott fika och samtal vid borden i prästgården. Sara Olofsson berättade om de 3 vise männen som kom från olika länder och att kyrkan fortfarande finns över hela världen.