Metardag


_DSC1985 webbKristi himmelsfärdsdag var den stora metardagen. Mellan kl 10 till 15 pågick fisketävlingen vid Hargsjön som nu är inne på sitt 3:e år. Under dagen passerade ett 40-50 tal personer och många metade. Det är bra uppslutning med många som är intresserade, tyckte Gunnar Myrhede kommunekolog i Mjölby kommun.

_DSC2014 webb

Det här är ett tillfälle för oss att sprida information och få upp intresset för Hargsjön, menar Gunnar. Sjön har fina naturvärden men är också hotad. Vi kommer att under slutet av våren eller tidig höst försöka göra en grundlig undersökning av sjön för att se vad som behöver göras för att få den i bättre balans. Den är övergödd, kan i bland blomma och frågan är vad det beror på och vad vi som markägare och kommun tillsammans kan göra.

_DSC2021 webbMetet gick bra i den vackra vårsolen och det blev tillslut prisutdelning. Arvin Ilstedt vann 2:a priset med 1,8 kg fisk. 1:a priset gick till Pierre Lundell med 3,4 kg vitfisk på mete! Regnet ryckte allt närmare under prisutdelningen som fick ett hastigt slut. 3:e prisvinnaren vann ett paraply som kom väl till pass. En solig dag fick ett regnigt slut men sjön blev av med några kilo fisk som kan hjälpa till i att få en bättre balans i sjön.
Foto: Stefan Ilstedt & Fredrik Olofsson

IMG_0852Paraplyvinsten kommer väl till pass i regnet.

 

 

 

 

Kan du fiskarna i Hargsjön?

IMG_0838

1) Aborre

2) Sarv

3) Mört (silvrig rygg)

4) Björkna (som brax men något röd vid sidofenor)

 

 

[nggallery id=9]