Att följa en känsla


SAMSUNG CSC

”Jag följer min känsla och ärlighet. Det leder mig i målandet.” Orden är Elisabeth Henrikssons som är en av flera lokala konstnärer i Västra Harg. Hon har ställt ut i olika sammanhang och senast under Mjölby konstrunda. ”Jag började med att gå på Lunnevads folkhögskola under två år. Där fick jag lära mig olika tekniker.”, säger Elisabeth. Jag började på allvar först när jag var 40 år men jag har alltid längtat till att måla och arbeta med konst. Nu kommer jag aldrig att sluta.”

Jag hade en tid då jag prövade att måla på heltid. Men då blev det mera plikt än glädje. Glädjen och energin är viktiga drivkrafter för mig. När jag målar i gör jag det intensivt så att jag nästa glömmer tid och rum. Nu försöker jag istället att kombinera arbete med målande, säger Elisabeth och tar emot nya gäster som kommer förbi med uppfällda paraplyer under årets regniga Mjölby konstrunda.