Familjedag i Kulladal


Det var en fantastisk mild höstdag vid familjedagen i Kulladal. Ett 50-tal personer hade kommit till dagen för att njuta av solen, gå tips- promenad, grilla korv, umgås, fira en friluftsgudstjänst och få reda på vem som blev årets Västra Hargare.

– Vi har jobbat mycket med högre krafter för att få så fint väder, skojade prästen Sara Olofsson med en av medarrangörerna Staffan Nordlund från byalaget.

Det var en god stämning vid den natursköna grillplatsen i Kulladal. De som kom var från blandade åldrar, barn och familjer. Dagen som började kl 10 och höll på till kl 13 arrangerades av Västra Hargs IF.

Vid 11-tiden var det friluftsgudstjänst med barnen från Helqul. Idag var det Mikaelidagen och det handlade om änglar. Det kom ett antal änglar på besök till Kulladal som sjöng och berättade om vad änglar gör.

När friluftsgudstjänsten var slut var det dags att avslöja vem som blev årets Västra Hargare som belönades med ett fint diplom och fick signera en fågelholk som sätts upp på naturreservatet.

Dagen löpte vidare i solskenet och många stannade kvar för att umgås och ha trevligt denna familjedag i Västra Harg som nog kommer att ske fler gånger.