Årets Västra Hargare 2013


IMG_1582

Glad Torkel Atterbom (t.v.) tar emot priset.

Torkel Atterbom blev årets Västra Hargare som avslöjades under familjedagen i Kulladal. Torkel har arbetat hårt med att projektet att få fram fiberoptiskt bredband till Västra Harg som just nu anläggs i bygden. Det här är ett sätt att säkra framtiden för bygden, finns ett bra sätt att kommunicera är det en förutsättning man driva verksamhet, näring och nå sin omgivning.

 

IMG_1591

Signering av holk

Det var en påtagligt glad Torkel som  fick äran av att vara Årets Västra Hargare 2013. Han höll ett tacktal där han berättade om glädjen att få komma till Västra Harg och hur han blev mottagen och gemenskapen han upplever. Torkel fick ett fint diplom gjort av Lars-Ove Pettersson och signerade en fågelholk som sätts upp i Västra Hargs naturreservat. ”Holk of fame” som nu Torkels holk ingår i är i gott sällskap med biskoparna, Martin Modéus, Martin Lind och Martin Lönnebo:s holkar. Vidare har landshövdingen Elisabeth Nilsson och båda bröderna Svenstedt Carl Henrik, författare tidigare kulturattaché i Paris och Christer Svenstedt med starkt engagemang för idrott och fotboll i Västra Hargs IF en holk i Holk of fame.

Byalaget utser årets Västra Hargare motiverade så här:
”Torkel Atterbom har genom sitt engagemang lagt ner mycket tid och arbete för att få fiberbredband till Västra Harg. Vilket kommer att göra bygden mer levande och attraktiv inför framtiden”

Årets Västra Hargare utses utifrån kriterierna:

  • Vara bosatt i Västra Harg.
  • Gjort någon form av prestation, gärna under året.
  • Det ska helst vara en prestation som gagnar vår bygd men kan även vara en enskild insats.