Info från byalaget januari 2013


VÄSTRA HARGS BYALAG

Nu var det ett tag sen ni fick något utskick men byalagets arbete har inte legat nere. Nejdå här har varit både möten och byafest bl a.

*Den 26/8 2012 genomfördes vår årliga byafest. Trots lite regn då o då infann sig ca 140-150 personer i Ekliden. Där bjöd vi som vanligt på grillad lunch med tillbehör samt kaffe o kaka. I år med inslag av både getingstick o plastgafflar som small o flög hit o dit. Köttet var jättefint så vi får skylla på dålig plast. Ponnyridning fanns för de yngre samt tipspromenad för alla. Ca 70 personer gick rundan och skulle i år ha koll på allt från Loreen, Harry Potter och Putte i blåbärsskogen samt Svartåns fall mellan Sommen o Roxen. Mest visste Åsa Jensen med 12 rätt. Nytt för i år var ett varulotteri å lotter är ju alltid spännande

Brännbollen blev som vanligt en rafflande kamp som ledde fram till final mellan Sättrarp och Ramshult. Segrade gjorde till slut Ramshultslaget.Vi gratulerar till ett år med brännbollsskylt vid stora vägen.

Tack alla ni som var där det är ni som gör festen. Har du något förslag på nått nytt till festen??

*Arbetet med bredband fortgår för fullt. Ett flertal möten har hållits med kommunen, länsstyrelsen och Utsikt. Stamnätet är ju bokat o klart. Där delar kommun o länsstyrelsen på hela kostnaden ca 3,6 milj. Byanätet är också på gång och bidragsansökan till länsstyrelsen gjordes i dec. Offerter från gräventreprenörer har inkommit. Beroende på vintern beräknas stamnätet vara klart i juni 2013.

Då 11 av de ca 90 anmälda fastigheterna ligger långt från en s k brunn får det antagligen göras särskilda bidragsansökningar till dessa bl a mot Spellingeområdet.

Staffan, Torda och Torkel Atterbom är de drivande krafterna angående bredbandet och kan kontaktas om ni har undringar och frågor.

*Fredrik Olofsson har presenterat ett nytt upplägg av vår hemsida www.vastraharg.com vilken vi kommer att börja använda i början av 2013. Sidan blir både enklare att hantera och mycket snyggare och fräsigare att titta på.

*Till våren kommer vi åter att röja och städa i reservatet åt länsstyrelsen. Detta kommer att ske under några lördasförmiddagar och då kan vi ganska enkelt med gemensamma krafter tjäna in lite exrapengar. Mer info om detta senare.

*Skolan söker efter extra vuxna till skolan. Därför söker de efter en skolmormor/farmor eller Morfar/farfar som kan vara behjälplig någon gång ibland. Kontakta skolan om du är intresserad av att hjälpa till då o då. (Du behöver inte ha koppling till skolan eller eleverna.)

*Det finns en donationsfond ”Bagarekullafonden” där V Hargare kan söka bidrag från till hjälp av olika anledningar. T ex ekonomisk hjälp vid sjukdom eller hjälpmedel av olika slag (glasögon eller liknande) Kontakta Margareta Skarp-Runtegen (kassör) för mer information.

*Miljöstationen har under hösten fått ny entreprenör. Vilket har gjort det lite struligt och ordningen inte varit så bra med överfulla tunnor och allmänt skräpigt. Det ska förhoppningsvis bli bättre nu men vi kan själva försöka plocka upp och hålla ordning. Försök att inte blanda ”fel” saker i tunnorna. Vi måste hjälpas åt att hålla ordning för allas trevnad

*Valberedningen jobbar på med att hitta ny ordförande. Har du nåt förslag kanske? 

Kom ihåg årsmöte:

Den 12 mars kl 18.00 i Önnebo Lanthandel

Vid pennan Anette Ottosson